Parayı tutanlar ve paraya koşanlar

Şöyle bir canlandırın, büyük bir kamyon ve kamyon üzerinden yardım dağıtan eller.. Ve yardımdan birşeyler alabilmek için birbirini ezen insanlar..

İşte parayı elinde tutan güçler, merkezler ve yer var. Parababaları, devletler, bankalar, bankerler, şirketler, tefeciler vs. vs.

Ve ellerindeki parayla oyunun kurallarını belirleyen güçler var. Oyunu onlar kuruyor, onlar şekillendiriyor ve bizleri oynatıyorlar.

Para-Güç doğru orantılı.

Bir toplumda açlık, kıtlık, sefaleti belirliyorlar ve bir şekilde yazılan seneryo uygulanıyor..

Bir ülkedeki insanlar üzerinde toplum mühendisliğine soyunuyorlar. Örneğin şarkı-türkü film-dizi sektörünü parlatmak istiyorlar ve paraları oraya akıtıyorlar. Para var diye herkes o alana koşturuyor. Reytingler patlıyor vs. vs. Herkes şarkıcı topcu popcu olma derdine düşüyor..

Bir şekilde suyun akması gibi, para ne tarafa akıyorsa insanlar o sahada işler yapmaya başlıyor. O alanda ilerlemeler kat ediliyor. Ahlaksızlık destekleniyorsa toplum ahlaksızlaştırılıyor vs.

Camide para dağıtılıyor dense herhal herkes camide kuyruk olurdu..

Etki-Tepki döngüsel bir sistem var.

Bugün osmanlıca öğrenmek çok para edecek olsa herkes osmanlıca öğrenmeye kalkmaz mı? Hatta en azılı osmanlı düşmanları bile en ön safta osmanlıca öğrenmez mi? Hem de nasıl... Öyle değil mi?

Yatırımlar, destekler vs. vs.

Parababalarının elinde oyuncak gibi toplum.. ordan oraya koşturtuyorlar bizleri